Derfor er det vigtigt, at du er med i en fagforening

Har du stadig ikke meldt dig ind i en fagforening? Så er det nu, du skal melde dig ind og komme med ind i kampen. 

Der kan være rigtig mange fordele ved at være med i en fagforening. I Danmark er vi traditionelt stolte af vores fagforeninger. Historisk set har fagforeningerne været med til at sikre alle danske arbejdere nogle ordentlige arbejdsforhold og lønvilkår. Det er det samme, fagforeninger forsøger at gøre den dag i dag, og derfor er det vigtigt, at du melder dig ind i én, så snart du kommer på arbejdsmarkedet. 

Hvad er en fagforening?

Du undrer dig måske over, hvad en fagforening er? Eller synes du bare, at det er lidt svært helt at forstå, hvad det præcis er ordet ‘fagforening’ indebærer? Så er det vigtigt, at du starter med at sætte dig ind i dette.

Overordnet set så er en fagforening en samling af mennesker, som arbejder indenfor det samme fag eller felt. Det kan også sagtens være, at medlemmerne kommer fra flere forskellige fag, men ofte har disse fag et eller andet med hinanden at gøre, eller har noget til fælles på anden vis. 

Medlemmerne i fagforeninger arbejder så sammen for at sikre sig bedre arbejdsforhold og måske også en bedre løn. Dette sker først og fremmest gennem overenskomster og andre former for aftaler. 

En fagforening ejes af dens medlemmer. Det er også medlemmerne, som bestemmer hvem, der skal sidde i de ledende poster i fagforeningen. På denne måde er en fagforening altså også en demokratisk organisation. 

En fagforening garanterer dig ordentlige lønforhold

Ved at være medlem af en fagforening, organiserer du dig altså sammen med andre, som står i nogenlunde den samme situation som dig selv. Ved at I stiller jer sammen og organiserer jer, får I en større magt overfor arbejdsgiveren. 

Det giver sig selv, at hvis det kun var én person, som kom og brokkede sig over for dårlig løn, så ville det ikke have den store effekt. Når det derimod er en stor gruppe mennesker, som kræver forandring, så har denne gruppe også en vis magt. Dette skyldes, at arbejdsgiveren jo også er afhængig af sine arbejdere.

Ved at melde dig ind i en fagforening er du altså med til at sikre dig selv og dine medarbejdere nogle ordentlige forhold på arbejdspladsen. 

Den rigtige fagforening

Hvis du er blevet overbevist om, at det er vigtigt at være med i en fagforening, så er det næste skridt, at du skal melde dig ind i én. Her er det vigtigt, at du får valgt den rigtige fagforening. 

Der findes mange fagforeninger, og de opererer alle indenfor forskellige felter. De forskellige fagforeninger kan også give dig forskellige tilbud. Det er vigtigt, at du undersøger sagen grundigt, inden du melder dig ind i en fagforening. 

Du kan med fordel spørge dine kolleger, om de er medlem af en fagforening. I samme tilfælde kan du selvfølgelig også spørge dem hvilken en fagforening, de er medlem af.

K

Kontakt os

Publicere artikel

Mangler du en artikel? Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på publicering af en artikel. 

©byro A/S | Asylvej 13, 1. sal, DK-6400 Sønderborg | byro@byro.dk | +45 719 99 719 | Cookiepolitik | Privatlivspolitik