Det at anskaffe sig en hund kræver ansvar

Det er et stort ansvar, at anskaffe sig en hund. I Danmark er der hvert år rigtig mange mennesker der desværre vælger, at anskaffe sig en hund som de enten ikke har tid til eller ender ud med ikke, at ville have alligevel. Danske dyreinternater har registreret en stigning af indleverede hunde i feriemånederne, hvilket er blevet til en meget trist tendens.

Hvorfor bliver flere hunde indleveret i dyreinternater i feriemånederne. 

Fordi ejerne måske ikke kunne få deres hund passet i tiden de skulle være væk (på ferie). Det er en meget trist udvikling og det tyder på, at der er mange mennesker der er ligeglade med deres hund, så snart der står solskin og tequila på programmet.

Dét at anskaffe sig en hund et valg man tager for de næste mange år frem. Man skal huske på, at det godt kan være, at hunden ”kun” er en del af dit liv men, at du er hele hundens liv. Hunde bliver mellem 8 og 15 år alt efter hvilke hunderacer vi snakker om.

Nogle mener at det er for let, at anskaffe sig en hund 

Det kan der være noget om. Man kan til enhver tid og på ethvert tidspunkt klikke sig ind på diverse online markedspladser og finde hundredvis – hvis ikke tusindvis af hunde til salg. Enhver kan anskaffe sig en hund og meget få sælgere vil afvise et eventuelt køb. For mange private – dog ikke alle – er den primære motivationsfaktor for et salg nemlig den økonomi man får ud af det.

Hos anerkendte kenneler kan det være noget sværere for den almene dansker, at tilkøbe sig en hund, da de fleste vil stille spørgsmål til brugen af hunden. Dertil kommer der også det faktum, at hundene hos kennelerne for det meste har en pris der er langt højere end prisen på de hunde man finder på markedspladserne.

Der har været snak i krogene om et såkaldt hundekørekort. Det virker ikke som en dårlig idé, men det vil nok være svært, at få implementeret. Et hundekørekort skulle fungere på den måde, at hvis man vil anskaffe sig en hund, at man så skulle igennem et forløb hvor man lære hvad det vil sige, at være hundeejer. Desværre er det nok ikke sandsynligt, at vi ser et sådant tiltag i en nær fremtid – selvom det i dén grad ville gavne både hund og fremtidig ejer.

K

Kontakt os

Publicere artikel

Mangler du en artikel? Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på publicering af en artikel. 

©byro A/S | Asylvej 13, 1. sal, DK-6400 Sønderborg | byro@byro.dk | +45 719 99 719 | Cookiepolitik | Privatlivspolitik