Grøn te – et vidundermiddel

Grøn te er utrolig sundt, og der findes mange gode grunde til at drikke grøn te flere gange, hver eneste uge. Ud over at smage dejligt, og varme dig op indefra på kolde dage, så har grøn te også flere sundhedsmæssige fordele for din krop, både indvendigt og udvendigt. Forskere finder endda hele tiden flere fordele ved grøn te, så skænk dig selv en kop, og læs med her. 

EGCG

Disse bogstaver dækker over en bestemt type antioxianter, og lige netop EGCG har i forskning vist at stoffet kan hjælpe med produktionen af neutrale stamceller i hjernen. Denne process kaldes neurogenese og det er denne process der hjælper med at erstatte døde hjerneceller med nye, og er en process der foregår hele livet igennem, og som altså hjælpes godt på vej af EGCG. 

Få et stabilt blodsukker

Grøn te kan hjælpe med at give dig et stabilt blodsukker. Mange af vores spisevaner er med til at banke vores blodsukker helt op i vejret, for derefter at falde hurtigt igen. Dette er bestemt ikke sundt for os. Når blodsukkeret er lavt bliver vi meget sultne, og især er det usunde og søde sager vi får lyst til. Hvis vi så giver efter, og spiser disse søde sager, så stiger vores blodsukker hurtigt, hvorefter det pludselig falder igen, og denne konstante rutchebanetur dagen igennem er meget usund for din krop, og ender ofte ud med at du har indtaget alt for mange kalorier i løbet af dagen. Der er flere måder du kan stabilisere dit blodsukker, blandt andet ved at spise grove grøntsager, men grøn te kan faktisk også hjælpe dig meget her. Så hvis du har lyst til at spise søde sager, så prøv istedet for at drikke en kop dejlig varm grøn te.

Få et bedre immunforsvar

Grøn te kan hjælpe gevaligt på dit immunforsvar. Et godt immunforsvar beskytter mod mange omgangssygdomme, og hvis du bliver syg, så kommer du også lettere igennem din sygdom hvis dit immunforsvar er godt. Din krop vil nemlig have meget nemmere ved at bekæmpe bakterier, parasitter og vira. Så når influenzasæsonen sætter ind, er det en god ide at nyde en god kop grøn te hver morgen. 

Giv dit syn de bedste forudsætninger

Det er vigtigt at passe godt på vores øjne, så vores syn er så godt som muligt hele livet igennem. Grøn te har en yderst positiv virkning på dit syn, da antioxidanterne i teen er gavnlige for din nethinde. Nethinden er der hvor dine øjne opfanger lys, og danner visuelle billeder. Den grønne te har også en beskyttende effekt imod grøn og grå stær, som er to lidelser mange mennesker lider af. 

Flot hud og lækre lokker

Grøn te kan hjælpe dig med at se fantastisk ud. De kraftige antioxidanter og anti-inflammatoriske stoffer der er i grøn te, hjælper dig nemlig med at få en flot strålende hud, og dejlig blødt hår. Desuden er disse antioxidanter også med til at beskytte huden mod skadelige UV-stråler. Netop derfor er mange producenter af hudpleje produkter, også begyndt at bruge grøn te i ansigtscreme, hårkur osv. 

Henrik Lindegaard fra BYRO

Dette blog indlæg er udarbejdet af Henrik Lindegaard, hl@byro.dk, Telefon 719 99 719

K

Kontakt os

Publicere artikel

Mangler du en artikel? Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på publicering af en artikel. 

©byro A/S | Asylvej 13, 1. sal, DK-6400 Sønderborg | byro@byro.dk | +45 719 99 719 | Cookiepolitik | Privatlivspolitik